Khamis, 16 September 2010

Jesus Christ!

Ini adalah kisah benar...ayah aku cerita kat aku dulu...

Ok..masa zaman 1950-an hingga 1960-an..kebanyakkan pegawai kerajaan terdiri daripada orang inggeris...termasuklah pegawai polis...yang pangkat rendah2 ni just orang melayu yang english tak berapa nak betul...setakat boleh yes & not macam tu aje la...

nak di jadikan cerita...ada 1 pegawai polis ni...Inspector White nak test polis2 kat balai dia...so dia panggil sarjan...dia cakap kat sarjan "I'm going out for the whole day..you have to look for the police station for me" then Inspector White pon keluar...tak sampai 5 minit sarjan panggil koperal dan cakap "aku nak keluar...kau tengok2 kan balai" selepas sarajan keluar...koperal panggil lans koperal dan cakap benda yang sama...so tinggal la lans koperal sorang2 aje yang jaga balai...ta sampai 30 minit...Inspektor White pun balik ke balai untuk tengoksiapa yang ada...dia tengok hanya ada lans koperal...
dia pun panggil lan koperal da tanya

Ins. White: Where is the sergeant?

Lan Koperal: Not in

Ins. White: Where is the corporal?

Lans Koperal: Not in

Ins. White: Jesus christ! (marah)

Lans koperal: Not in!!

________________________________________________________________


Share

& Comment

Cerita Terkini Baca Lagi Cerita Lawak


 

Copyright © 2010-2015 200 CERITA LAWAK JENAKA 2017™ all in this web blog for share.

Thanks to and Berjayaweb.com

Web blog ini diwujudkan untuk tujuan perkongsian bacaan hiburan sahaja.

Kami memohon kemaafan jika halaman ini mengandungi cerita menyentuh sentimen agama/seksualiti dll.